petak, 10. rujna 2010.

Fall Fest – odličan (5)


 Fall Fest, koji smo dugo čekali projurio je brzo i žestoko pored nas, a s pokrićem se može reći da su Balkan kolektiv, udruga „Čudo“  i udruga „Riječko Pleme“ uspjeli osigurati vam zabavan vikend u klubu Tenk. Iako su se tokom festivala javljale razne poteškoće, sve su savladane te je festival uspješno preživio svoje prvo izdanje.
Šarolika glazbena ponuda trebala je biti raspoređena na 2 pozornice (ispred i unutar Tenka) no nažalost ili na  sreću, festival se u tom konceptu održao samo prvog dana, u četvrtak. Ostalih je dana „viša sila“ primorala Fall Fest da svoj glazbeni program prebaci u cijelosti u unutrašnjost Tenka. Nasreću, takav razvoj događaja pomogao je festivalu i svima koji su na njemu nastupili jer je sada svaki posjetitelj mogao popratiti sve nastupe ukoliko je to želio. Nebih nikoga od bandova posebno izdvajao jer nikako nebi bilo uredu prema mladim entuzijastima koji su, apsolutno svi, uložili mnogo truda kako bi se što bolje prezentirali publici.
U četvrtak su metalci otvorili festival. Na vanjskoj su se pozornici izmjenili redom Crematorium, Head Creeps, Diamond Dust, Effatha, Grief Charisma i Melting Core, dok je unutrašnjost Tenka odisala nekim drugim štihom. Noć je otvorio dubstep i drum and bass set riječkog DJ dvojca Injected kojima je ovo ujedno bio i prvi službeni nastup pred publikom a uslijedili su DJ-i Pille, Tricky-d i Craftman, a negdje između njih se ugurala i hip-hop skupina Whole Heap Ganja te mladi riječki breakdanceri Renegade Crew. Također, valja istaknuti da jetokom sva tri dana nastupe DJ-a pratio i VJ-ing zahvaljujući h3x visualsu.
Petak je donio neke promjene u satnici jer je cijeli festival preseljen u unutrašnjost. Prva je polovica noći pripala Rock the Stage bandovima dok je druga polovica bila rezervirana za elektronsku (dnb, breaks...) glazbu. Natupili su  Božje Ovčice, Fliper, Brain Production, Invert, Krešo i Kisele Kiše, Bokka, Yabe Chan, Renegade Crew i Craftman.
U subotu se već znalo da će prvo izdanje Fall Festa biti uspješno. Jedino što je ostalo za učiniti je privesti festival kraju još jednom vrućom zabavom. Opet je sve započelo koncertima a nastavilo se partyjem. Međutim, došlo je do nekih promjena u line-up-u. Tako je umjesto porečkog Cirkusa nastupila skupina Buco i Kalašnjikovi, Umjesto Mr Joshepa i Deefe svima znani Filip Motovunski, a umjesto Radio Aktiva je Fall Fest psojetila skupina Glosa Art. Osim njih nastupili su Dj Ličo & Palačinka sound system, Pavijan grivasti, Glosa Art, Bastor, One step away, Buco i kalašnjikovi, Renegade Crew, Funky brothers, D.E.M. CREW i Flip. Prije glazbenog programa održao se i tečaj žongliranja gdje su svi zainteresirani mogli naučiti ponešto od ovih vještina, a tokom glazbenog programa svojim je žonglerskim sposobnostima svih oduševio Moses.
Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli festivalu. Bilo da su pomogli u organizacijskim aktivnostima, promidžbom putem medija ili neke druge vrste, svojom posjetom ili fenomenalnim nasutpom. Vidimo se dogodine na jubilarnom drugom izdanju legendarnog Fall Festa!!!!
Mile

Nema komentara:

Objavi komentar